28 september, Willcox - Show Low

Vrijdagochtend een licht ontbijt in het hotel waarna we weer vroeg op de motoren zitten voor alweer een mooie tocht. We blijven weg 191 volgen en zien een bord Springerville 115 mijl, wat beteken dat deze weg ons geheel door de "Peloncillo Mountens" voert met alle daarbij denkbare bochten en kronkels. We zitten op 2300 meter hoogte en het is een schitterende weg, met in het begin net buiten Willcox weer een, nog grotere, kopermijn.

Grote mijn bij Willcox

Hier graaft men gewoon een heel gebergte af om de mineralen uit de grond te halen, kosten nog moeite worden bespaard. De US 191 overtreft alle verwachtingen, als je denkt dat je na Sedona niks mooiers kan vinden heb je het lelijk mis, wat een gebied en wat een schoonheid. Meer dan 100 mijl doorlopend bochten rijden. Hoewel het paradijselijk motorrijden is, doen we dat "stukje" toch maar geen twee keer... grapje....

We komen door Safford en Clifton en er komt maar geen eind aan deze schitterende weg, waarbij de ene bocht nog mooier is dan de andere. Het varieert van hele flauwe bochten, waar het lijkt of je er minuten lang in hangt, tot vlijmscherpe haarspeldbochten die er volgens mij voor gemaakt zijn om je eruit te smijten.

De bochten van de US 191

We golven door Apache National Forest en daar is er voor Cock helaas een haarspeldbocht teveel : Het gemeen aangelegd asfalt, waar we allemaal wat moeite mee hebben, slingert hem en z’n motor van de weg af en het mag een wonder heten dat Cock zich zonder al te veel kleerscheuren uit dit avontuur kan redden.

Zijn motor komt er slechter vanaf, die moet helaas door een takelwagen afgevoerd worden. We laten de motor voorlopig even achter en terwijl Cock bij Henny achterop plaatsneemt, rijden we naar de eerstvolgende nederzetting : "Hannagan Meadow". Onder betere omstandigheden zou dit een leuke stopplaats geweest zou zijn, nu hebben we de tijd om hier op de Sheriff te wachten.

Tijdens het wachten eten we toch maar wat in het restaurant terwijl Ed de nodige telefoontjes pleegt om het een en ander te regelen. Na alle papierwerk ingevuld te hebben vertrekt de takelwagen en de Sheriff naar Alpine met nog maar 5 motoren in zijn kielzog. In Alpine moet er wat geregeld worden met het verhuurbedrijf van de motor, de oplossing komt van de Sheriff die voorstelt om Springerville een U-Haul auto te huren, daar de motor in te zetten, en hem zo mee te nemen naar Las Vegas.



|   Naar de indexpagina   |   Naar de vorige pagina   |   Naar de volgende pagina |